Jag lär mig sakta – livet utan ånger

Jag lär mig långsamt hur man släpper det förflutna istället för att spela upp alla dem ögonblick som jag vill gå tillbaka i tid eller de tider jag önskar att jag kunde spola tillbaka för att göra ett annat val. Jag lär mig långsamt att ingenting kommer att förändra vad som redan har hänt, ingenting kommer att förändra det förflutna så det finns ingen mening med att ens tänka på det, det finns ingen mening att slå mig själv över de saker jag sa och gjorde som jag inte kan ångra.

Jag lär mig sakta att även de saker jag ångrar lärde mig något värdefullt, varje misstag var en lektion, varje dåligt beslut lärde mig något om mig själv eller om andra och varje fel val var exakt vad jag behövde för att lära mig göra rätt .

Jag lär mig långsamt att med ånger kommer värdefulla lektioner som förlåtelse; förlåta dig själv inför någon annan. Som förståelse; att lära mig att inte döma någon när du inte har varit i deras skor och sist men inte minst lärde det mig att gå vidare, hur man börjar om, hur man sätter alla dessa mörka och negativa tankar och känslor bakom mig och går framåt. Jag lär mig långsamt att kanske ångrar inte är så illa trots allt.

Jag lär mig långsamt att min ånger tvingade mig att arbeta med mina brister och mig själv för att bli en bättre person. Skuld, besvikelse, harsel var alla som kryddor för att behärska det perfekta receptet. Det var vad jag behövde för att börja titta inifrån och ta reda på var dessa känslor kom ifrån och vad som utlöste dem i första hand.

Jag lär mig långsamt att min ånger introducerade mig för delar av mig själv som jag inte visste att det fanns. Det lärde mig att vara snällare, hur man ska vara starkare, hur man ska vara mer förståelse och det lärde mig att jag har kraften att ändra eller stoppa vad som inte tjänar mig bra istället för att skylla världen, istället för att säga att det är för sent att ändra, istället för att försöka leva med alla delar av mig som jag inte är så stolt över. Jag lär mig långsamt att ånger är ett eller annat sätt, ett svar på ett av dina problem. Om du gräver djupare hittar du exakt roten till problemet och hur du åtgärdar det.

Jag lär mig långsamt att att leva utan ånger inte betyder att leva hänsynslöst eller en inbjudan att fatta mer uppmärksamma beslut eller okalkylerade val, men det är en inbjudan att lossna från efterdyningarna av allt, lossa från vem du var när du fattade det beslutet ; vare sig det var ett ögonblick av ilska, ett ögonblick av själviskhet, ett ögonblick av hämnd, ett ögonblick där din svaghet fördunklar din visdom. Det är en inbjudan att undersöka vad som kan göras för att fixa det, och om det inte finns något som kan göras är det en inbjudan att förlåta och gå vidare.

Jag lär mig långsamt att om du kan omfamna dina ånger och lovar att aldrig låta dig komma till den punkten igen, så lär du verkligen hur du frigör dig själv, du lär dig sakta leva med dina ånger utan att låta dem minska eller förminska dig. Jag lär mig långsamt att det inte är min ånger som definierar mig, det är hur jag kommer över dem och hur jag löser in mig själv som verkligen visar vem jag verkligen är.

 

Lämna ett svar