Vad vi inte inser om de toxiska förhållandena i våra liv

Folk säger inte att de är giftiga för dig, de säger att de älskar dig, de kommer alltid att vara där för dig och att de bara vill ha det som är bäst för dig tills du inser att ibland källan till din mörkret och din smärta är de människor som påstår sig skydda dig från sådana oönskade relationer.

Du börjar märka små saker som hur din energi är avstängd när de är i närheten, som hur saker som ska fungera smidigt inte längre, som hur man plötsligt slösar ditt kaffe eller glömmer din plånbok eller snubblar och faller när de är omkring dig tittar du på varje rörelse.

Jag vet att du vet vem de är eller åtminstone har en aning om det eftersom det var så det började för mig. Något med dem gör dig obehaglig, något med deras bagage gör att du känner dig tyngre, något med deras själ kaster mer mörker på dig än ljus. Något om den typen av människor i deras liv gnider av dig och plötsligt har du att göra med drama och manipulation och människor som inte vill se dig lycklig bara för att du är associerad med deras person på ett eller annat sätt.

Vad du inte inser om dessa giftiga förhållanden är att de ofta än inte är de människor du möter dagligen. Det kan vara en förälder, en nära vän, en chef och det svåraste pillret att svälja; den person du träffar eller är kär i. Du är plötsligt upplyst eller väckt och du inser att du befinner dig i ett medberoende förhållande med dem, att om det var helt upp till dig, skulle du inte välja att de skulle vara i ditt liv, men på något sätt är du ansluten. Du tror att du behöver dem. Oavsett om du behöver dem för ekonomiskt stöd, känslomässigt stöd eller båda, är du i dessa relationer eftersom du inte behöver för att du vill. Du tror att dessa relationer inte kan ersättas.

Och det är när det kommer att träffa dig, att vissa giftiga förhållanden är förklädda som normala, till och med lyckliga relationer. Vissa giftiga förhållanden är förklädda som hälsosamma relationer och det är först när du förlorar dem att du inser hur giftiga de egentligen var. Hur de tvingades. Hur du inte var helt själv och hur dessa förhållanden livnärde dina osäkerheter snarare än din kärlek.

Men tro mig att du inte behöver dessa relationer. Du behöver inte dessa människor. Föräldern som ville kontrollera dig utan att lära dig att älska eller förstå dig. Vännerna som en gång hävdade att vara där för dig i sjukdom och hälsa men senare dömde dig när du gjorde något som de inte godkände och hällde alla deras bedömningar och negativitet på dig eftersom de helt enkelt inte stämde med dina val. Personen som svepte dig från dina fötter för att göra någon annan avundsjuk eftersom de såg att du var förlorad och sårbar och lätt kunde manipuleras.

Lita på mig, du behöver inte dem. Du var medberoende, du kanske fortfarande är, men så länge du kan känna igen det är du på väg att ta dig loss från sådana ouppfyllande relationer. Du är på väg att bli oberoende igen, fri från relationer som gör mer skada än nytta, fri från relationer som bara livnär sig från manipulation och lögner. Fritt från relationer som använder dig som bete för sina egna spitefulla intressen.

Lita på mig, när du släpper din koppling till dessa relationer kommer du att snubla på välsignelse efter välsignelse. Du kommer att hitta din barnsliga ande och lycka igen för att torka bort negativitet ger bara mer positiva upplevelser. Att torka bort giftiga förhållanden ger utrymme för friska och starka att uppstå. Relationer som är fria från smärta. Fri från drama. Fri från bitterhet.

 

Lämna ett svar